Napadlo vás někdy, proč chleba vždycky padá namazanou stranou dolů? Velmi často se mylně předpokládáže chleba padá namazanou stranou dolů, protože strana namazaná máslem je těžší. Ale veskutečnosti váha nemá žádný vliv nato, jak přistane krajíc toastu nazem. Záleží navýšce, ze které padá. Je pravděpodobnějšíže spadne namazanou stranou z kuchyňské linky nebo stolu, což je ve výšce našeho pasu. Krajíc nemá dostatečný čas, aby se otočil o 360 stupňů. Proto byste ho museli upustit z mnohem větší výšky, aby dopadl namazanou stranou nahoru. 

Už víš proč? je populárně naučný magazín, který přibližuje fascinující svět vědy, techniky, přírody i historie způsobem, jaký nemá na našem trhu obdoby. Každé vydání nabízí čtenářům možnost objevovat, učit se a stát se okamžitě odborníkem napříč širokou a pestrou škálou témat jasným a přehledným způsobem. Už víš proč? zaujme od dětí po dospělé všechny, kteří jsou nadšení a hladoví po informacích, vědění a pokročilém vzdělávání.

Komentáře