Podívejte se, kam stojí za to vyrazit v Dubaji za unikátním gastronomickým zážitkem.

Frying Pan Adventures (Arabská kuchyně)

Toto je v Dubaji naprostá novinka. Zcela nová gastronomická procházka, která si od jara podmanila už tisíce turistů i místních. Je určená všem, kdo milují autentickou kuchyni, kulturu a staré příběhy. Lokální průvodce vás v malé skupině vezme na procházku starou Dubají a během vyprávění o historii emirátu budete postupně ochutnávat nejrůznější pokrmy, které v posledních desítkách let formovaly tamní gastronomii.

Užijete si staré arabské trhy, povídání s lokálci a navštívíte i restauraci fungující ve staré části Dubaje již od 70. let minulého století, tedy od dob, kdy ještě v Dubaji nevěděli, že chodí po černém zlatu a jen za pár desítek let budou výkladní skříní přepychu v této části světa.

Inked (Inovace na talíři)

To industriální ‚Inked‘ se zaměřuje na mnohosmyslové zážitky, ve kterých se snoubí kulinářská zdatnost s novátorstvím a tvořivostí. V prostorách tohoto bývalého velkoskladu na Alserkal Avenue se pořádají konceptuální večeře kulinářských mistrů, setkání s hostujícími šéfkuchaři, ateliéry inventivního vaření a další.

Masti – La Mer (Indie)

Ve slově „masti“, což by se dalo přeložit jako poťouchlá zábava, se mísí moderna s tradicí i nejrůznější globální chutě. Všechno dohromady to dává vzniknout atmosféře „nové Indie“. Pokrmy zde připravuje mezinárodními cenami ověnčený šéfkuchař Hari Nayaka a dopřát si zde můžete malé „chuťovky“ i několikahodinovou kulinářskou pouť.

Vychutnejte si tu třeba Bhatti Merguez, pokrm, v němž se snoubí africké chutě s těmi indickými v podobě šťavnatého jehněčího, karamelizované cibulky a česnekové masaly s chilli.

Nathan Outlaw v Al Mahara (Mořské plody)

Pokud si chcete dopřát opravdu fenomenální zážitek a nemusíte se ohlížet na výši účtu, nevynechejte Burj Al Arab – nejluxusnější hotel světa ve tvaru ikonické bílé plachetnice.

Jídlo v restauraci Al Mahara vám tu připraví Nathan Outlaw, britský šéfkuchař, který se specializuje na ty nejlepší mořské plody, na jaké v této metropoli narazíte. Jen si nezapomeňte rezervovat stůl výrazně předem.